Deze pagina wordt per oktober 2023 niet meer bijgehouden. Databases zijn hier te downloaden.

[Valid RSS]

RSS feed

 • 12 oktober 2023 – Einde?

  Na vijftien jaar heb ik er eigenlijk wel genoeg van. En het is ook een goed moment om ermee te stoppen: ik heb een Tour-boek gemaakt, een Vuelta-boek gemaakt, en een Giro-boek gemaakt. Dus ik ga geen toevoegingen meer maken: de statistieken van de Vuelta van 2023 en alle grote ronden daarna komen niet op deze pagina. Er zijn genoeg websites die de uitslagen geven, dus wie wil kan het gemakkelijk vinden. De specialiteit van deze website was juist de informatie over oude pagina's. Ik laat de pagina zelf voorlopig nog staan, maar dat is ook maar eindig. Daarom ga ik, zodra ik daar tijd en zin voor heb, de databases (xml) openbaar maken, zo dat archive.org ze opslaat. Dan kan iedereen later (met wat moeite) de informatie nog terugvinden. Ik heb er genoeg plezier aan gehad, maar de laatste tijd werd dat wat minder, dus ik stop maar op tijd.

 • 2 oktober 2023 – Giroboek

  Het Giro-boek is af.

 • 26 augustus 2023 – Tourboek

  Ik ben weer even met het Tourboek bezig geweest, en heb een nieuwe versie gemaakt. Niet met schokkende wijzigingen, maar een paar aanvullingen naar aanleiding van de Tour van 2023, een paar extra details ingevuld, een extra plaatjes, een paar slechte dingen verwijderd, en enkele taalfouten/typefouten verbeterd. Het boek is nu in de redactiefase van Amazon, en zal daarna beschikbaar zijn.

 • 13 augustus 2023 – Menu

  Ik heb een paar pagina's van de Giro en de Vuelta uit de "onzichtbaar" categorie in een betere categorie gezet. Ze waren al zichtbaar, maar niet in het menu, dus eigenlijk waren ze onvindbaar/moeilijk vindbaar. Dat is nu beter. De indeling van het menu kan eigenlijk nog een stuk beter, want ik ben totaal niet consequent met hoe ik dingen noem, maar ik heb eigenlijk nooit zin om dat te verbeteren. Terwijl ik weet dat het niet meer dan tien minuten werk is. Dat is een voordeel van eigen baas zijn: je kan dingen gewoon eindeloos uitstellen, als je er geen zin in hebt. En niemand die dan klaagt.

 • 25 juli 2023 – Drie grote rondes in een jaar winnen

  Jumbo-Visma heeft in 2023 al de Giro en de Tour gewonnen, en ze gaan met twee serieuze kanshebbers de Vuelta in. Als ze deze ook zouden winnen, zouden ze een unieke prestatie neerzetten. Om te laten zien hoe uniek dit is, heb ik een overzicht gemaakt van de beste jaarlijkse Grote-ronde-prestaties van elk team in elk jaar waarin dat team alle rondes meereed. Het beste tot nu toe was Banesto in 1992, met twee eerste plaatsen en een derde plaats.