Deze pagina wordt per oktober 2023 niet meer bijgehouden. Databases zijn hier te downloaden.

[Valid RSS]

RSS feed

 • 13 augustus 2023 – Menu

  Ik heb een paar pagina's van de Giro en de Vuelta uit de "onzichtbaar" categorie in een betere categorie gezet. Ze waren al zichtbaar, maar niet in het menu, dus eigenlijk waren ze onvindbaar/moeilijk vindbaar. Dat is nu beter. De indeling van het menu kan eigenlijk nog een stuk beter, want ik ben totaal niet consequent met hoe ik dingen noem, maar ik heb eigenlijk nooit zin om dat te verbeteren. Terwijl ik weet dat het niet meer dan tien minuten werk is. Dat is een voordeel van eigen baas zijn: je kan dingen gewoon eindeloos uitstellen, als je er geen zin in hebt. En niemand die dan klaagt.

 • 25 juli 2023 – Drie grote rondes in een jaar winnen

  Jumbo-Visma heeft in 2023 al de Giro en de Tour gewonnen, en ze gaan met twee serieuze kanshebbers de Vuelta in. Als ze deze ook zouden winnen, zouden ze een unieke prestatie neerzetten. Om te laten zien hoe uniek dit is, heb ik een overzicht gemaakt van de beste jaarlijkse Grote-ronde-prestaties van elk team in elk jaar waarin dat team alle rondes meereed. Het beste tot nu toe was Banesto in 1992, met twee eerste plaatsen en een derde plaats.

 • 10 juli 2023 – Giro 1909 tot 2023

  Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen om alle informatie van de Giro te verzamelen: alle deelnemers, alle etappe-uitslagen, alle bergdoorkomsten en sprinten, alle klassementen, alle ploegen, alles wat met uitslagen te maken heeft. Ik begon bij de eerste Giro van 1909, en ben vooruit in de tijd gegaan. En niet zo lang geleden heb ik 2023 afgemaakt. Natuurlijk heb ik niet alles kunnen vinden van elk jaar, maar voldoende om een redelijk compleet verhaal te krijgen, met helaas nog enkele lege plekken. Ik ga de komende tijd (zonder deadline) proberen dat verhaal op te schrijven, en tegelijkertijd kijken of ik de lege plekken nog in kan vullen.

 • 17 september 2022 – Boek Vuelta 2022 uit

  De Vuelta is een week afgelopen, en ik heb de tijd genomen om mijn boek over de Vuelta up te daten. Enkele correcties (typefouten, taalfouten, onduidelijkheden) zijn ook gedaan, geen grote inhoudelijke toevoegingen.

 • 30 juli 2022 – Boek Tour 2022 uit

  De statistieken van de Tour van 2022 zijn toegevoegd, de visualisatie is verbeterd, enkele typefoutjes zijn verbeterd: het boek met regels en statistieken van de Tour is weer up-to-date. Heel eerlijk: de wijzigingen t.o.v. 2021 zijn niet erg groot. Door slimmer papier te kiezen, is de prijs van het boek zelfs iets lager uitgevallen.