[Valid RSS]

RSS feed

 • 30 juli 2022 – Boek Tour 2022 uit

  De statistieken van de Tour van 2022 zijn toegevoegd, de visualisatie is verbeterd, enkele typefoutjes zijn verbeterd: het boek met regels en statistieken van de Tour is weer up-to-date. Heel eerlijk: de wijzigingen t.o.v. 2021 zijn niet erg groot. Door slimmer papier te kiezen, is de prijs van het boek zelfs iets lager uitgevallen.

 • 22 juni 2022 – Menu verbeterd

  De scope van deze pagina is al een paar jaar verbreed naar alle grote rondes, maar het menu was daar nog niet op aangepast. Maar dat achterstallig onderhoud heb ik nu gedaan. De huidige situatie is nog niet perfect, en nog niet alles is gemakkelijk te vinden, maar het is al stukken beter dan eerst.

 • 21 juni 2022 – Vueltaboek klaar

  Het Vuelta-boek is af, en is op dit moment in de redactiefase bij Amazon. Phew.

 • 12 juni 2022 – Tourmythes

  Er zijn een paar Tourmythes in omloop: dingen die als feit gepresenteerd worden, maar dat helemaal niet zijn. Het zal de meeste mensen niet boeien, maar ik heb er even een paar bij elkaar gezet.

 • 28 februari 2022 – Vuelta: ploegenklassementen

  Ik ben begonnen om de eindstanden van de ploegenklassementen van de Vuelta toe te voegen. Dit om te kunnen bepalen welke regels in welke jaren gebruikt werden. Ik ben er al achter dat in de eerste jaren (1955 tot 1960) het doorvoeren van tijdsbonussen in het ploegenklassement ontzettend onregelmatig was: in sommige etappes gebeurde dat wel, in andere niet. Ik denk niet dat er een regel achter zat, maar ik denk dat de jury het handmatig deed, en dat het er gewoon van afhing wie het deed, en dat de ploegen de moeite niet namen om het te controleren of bezwaar te maken, omdat het ploegenklassement toch niet op 1 minuut besloten werd, en het prijzengeld en de publiciteit niet zo belangrijk waren. Maar informatie hierover is natuurlijk nergens te vinden.