Deze pagina wordt per oktober 2023 niet meer bijgehouden. Databases zijn hier te downloaden.

[Valid RSS]

RSS feed

 • 28 februari 2022 – Vuelta: ploegenklassementen

  Ik ben begonnen om de eindstanden van de ploegenklassementen van de Vuelta toe te voegen. Dit om te kunnen bepalen welke regels in welke jaren gebruikt werden. Ik ben er al achter dat in de eerste jaren (1955 tot 1960) het doorvoeren van tijdsbonussen in het ploegenklassement ontzettend onregelmatig was: in sommige etappes gebeurde dat wel, in andere niet. Ik denk niet dat er een regel achter zat, maar ik denk dat de jury het handmatig deed, en dat het er gewoon van afhing wie het deed, en dat de ploegen de moeite niet namen om het te controleren of bezwaar te maken, omdat het ploegenklassement toch niet op 1 minuut besloten werd, en het prijzengeld en de publiciteit niet zo belangrijk waren. Maar informatie hierover is natuurlijk nergens te vinden.

 • 10 februari 2022 – Boek: Vuelta a Espana regels en statistieken

  Ik ben bezig geweest om informatie van de Vuelta te verzamelen, en ik ben begonnen om dit in boekvorm te zetten. Ik heb nog geen deadline, maar ik heb al een redelijk idee van wat ik nog niet weet.

 • 3 december 2021 – Combinatieklassement in Vuelta

  Lange tijd is er in de Vuelta een combinatieklassement geweest. Dit wordt uitgerekend uit de standen in de andere klassementen. Omdat ik toch informatie heb van die andere klassementen, heb ik een pagina gemaakt die dit combinatieklassement uitrekent. Omdat ik nog niet alle informatie van andere klassementen heb toegevoegd, is dit niet compleet, en het zal wel nooit perfect worden, maar het is er toch.

 • 17 november 2021 – Dichtst bij 'double'

  Pantani was de laatste renner die de Tour en de Giro in hetzelfde jaar won. Welke renners kwamen de andere jaren het dichtst bij? En hoe zit het als je ook naar de Vuelta kijkt? Ik heb iets geschreven wat dit uitrekent, het resultaat staat op de gelinkte pagina.

 • 18 oktober 2021 – Update varia-overzicht

  In de afgelopen twee jaar heb ik enkele nieuwe pagina's gemaakt, om voor mezelf iets uit te zoeken. Deze heb ik nu eindelijk eens toegevoegd aan de "Varia" pagina, zodat ze voor de buitenwereld beter te vinden zijn.