Hier staat alle info over etappe 1 in de Tour de France in het jaar 2000 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 2).

Informatie

Deze etappe ging van Futuroscope naar Futuroscope, werd gehouden op zaterdag  1 juli 2000, was een individuele tijdrit, had een lengte van 16.5 km, en is gewonnen door David Millar. Zijn gemiddelde snelheid was 51.968 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Lance Armstrong) stond na deze etappe op een achterstand van 0:02 op David Millar, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Lance Armstrong stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door David Millar, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Lance Armstrong, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (David Millar) al de gele trui droeg.

De bolletjestrui werd in de volgende etappe gedragen door Marcel Wüst, de aanvoerder van het bergklassement.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door David Cañada, ook al stond hij tweede in het jongerenklassement, omdat de aanvoerder van het jongerenklassement (David Millar) al de gele trui droeg.

Bergdoorkomsten

Doorkomst over de Côte de Jaunay-Clan (categorie 4) (3.7 km)
RangNaamBerg
1.M. Wüst5
2.F. Andreu3
3.F. Simon1