Informatie over de proloog van de Tour de France van 1986

Hier staat alle info over de proloog van de Tour de France in het jaar 1986 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 1).

Informatie

Deze etappe ging van Boulogne-Billancourt naar Boulogne-Billancourt, werd gehouden op vrijdag  4 juli 1986, was een individuele tijdrit, had een lengte van 4.6 km, en is gewonnen door Thierry Marie. Zijn gemiddelde snelheid was 51.588 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Greg LeMond) stond na deze etappe op een achterstand van 0:04 op Thierry Marie, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Eric Vanderaerden stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Thierry Marie, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Eric Vanderaerden, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Thierry Marie) al de gele trui droeg.

Niemand droeg in de volgende etappe de bolletjestrui.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Jesús Blanco, de aanvoerder van het jongerenklassement.

De rode trui werd in de volgende etappe gedragen door  Niet bestaand.

De lapjestrui werd in de volgende etappe gedragen door Bernard Hinault, ook al stond hij derde in het combinatieklassement, omdat de aanvoerder van het combinatieklassement (Thierry Marie) al de gele trui droeg, en de nummer twee in het combinatieklassement (Eric Vanderaerden) al de groene trui droeg.