Informatie over de proloog van de Tour de France van 1977

Hier staat alle info over de proloog van de Tour de France in het jaar 1977 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 1).

Informatie

Deze etappe ging van Fleurance naar Fleurance, werd gehouden op donderdag 30 juni 1977, was een individuele tijdrit, had een lengte van 5 km, en is gewonnen door Dietrich Thurau. Zijn gemiddelde snelheid was 47.872 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Bernard Thevenet) stond na deze etappe op een achterstand van 0:19 op Dietrich Thurau, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Gerrie Knetemann stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Dietrich Thurau, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Gerrie Knetemann, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Dietrich Thurau) al de gele trui droeg.

Niemand droeg in de volgende etappe de bolletjestrui.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Klaus-Peter Thaler, ook al stond hij tweede in het jongerenklassement, omdat de aanvoerder van het jongerenklassement (Dietrich Thurau) al de gele trui droeg.