Informatie over de 1Be etappe van de Tour de France van 1975

Hier staat alle info over etappe 1B in de Tour de France in het jaar 1975 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe ervoor (etappe 1A). Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 2).

Informatie

Deze etappe ging van Molenbeek naar Roubaix, werd gehouden op vrijdag 27 juni 1975, was een korte vlakke etappe, had een lengte van 109 km, en is gewonnen door Rik Van Linden. Zijn gemiddelde snelheid was 43.838 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Bernard Thevenet) stond na deze etappe op een achterstand van 1:17 op Francesco Moser, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Eddy Merckx stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Francesco Moser, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Eddy Merckx, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Francesco Moser) al de gele trui droeg.

De bolletjestrui werd in de volgende etappe gedragen door Joop Zoetemelk, de aanvoerder van het bergklassement.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Michel Pollentier, ook al stond hij tweede in het jongerenklassement, omdat de aanvoerder van het jongerenklassement (Francesco Moser) al de gele trui droeg.

Bergdoorkomsten

Doorkomst over de Muur van Geraardsbergen (categorie 3) (34 km)
RangNaamBerg
1.L. Van Impe8
2.J. Zoetemelk6
3.E. Merckx4
4.F. Moser3
5.M. Pollentier2
6.J. Esclassan1

Sprintdoorkomsten

Sprint te Meerbeke (16.5 km)
RangNaamSprint
1.D. Verplancke6
2.M. Martinez4
3.M. Demeyer3
4.G. Sibille2
5.M. Le Guilloux1

Solo Marc Demeyer startte op 108 km, eindigde op 108 km.