Informatie over de 3Ae etappe van de Tour de France van 1972

Hier staat alle info over etappe 3A in de Tour de France in het jaar 1972 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe ervoor (etappe 2). Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 3B).

Informatie

Deze etappe ging van Pornichet naar Saint-Jean-de-Monts, werd gehouden op dinsdag  4 juli 1972, was een korte vlakke etappe, had een lengte van 161 km, en is gewonnen door Ercole Gualazzini. Zijn gemiddelde snelheid was 40.838 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Eddy Merckx) stond na deze etappe op een achterstand van 0:09 op Cyrille Guimard, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Eddy Merckx stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Cyrille Guimard, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Rik Van Linden, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Cyrille Guimard) al de gele trui droeg.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Eddy Merckx, ook al stond hij tweede in het combinatieklassement, omdat de aanvoerder van het combinatieklassement (Cyrille Guimard) al de gele trui droeg.

Sprintdoorkomsten

Sprint te Saint Nazaire (13 km)
RangNaamSprintAlgemeen
1.R. Riotte66
2.W. Teirlinck44
3.G. Karstens32
4.R. Mintkiewicz2
5.C. Guimard1
Sprint te Rezé (83.5 km)
RangNaamSprintAlgemeen
1.B. Hoban66
2.J. Zoetemelk44
3.B. Guyot Jr.32
4.J. Daunat2
5.W. Teirlinck1

Straffen

NaamTijdPuntenReden
J. De Muynck1:00Lang achter auto gereden
N. Vanclooster1:00Lang achter auto gereden