Informatie over de 2e etappe van de Tour de France van 1972

Hier staat alle info over etappe 2 in de Tour de France in het jaar 1972 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe ervoor (etappe 1). Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 3A).

Informatie

Deze etappe ging van Saint-Brieuc naar La Baule, werd gehouden op maandag  3 juli 1972, was een vlakke etappe, had een lengte van 206 km, en is gewonnen door Rik Van Linden. Zijn gemiddelde snelheid was 40.005 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Eddy Merckx) stond na deze etappe op een achterstand van 0:09 op Cyrille Guimard, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Eddy Merckx stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Cyrille Guimard, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Rik Van Linden, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Cyrille Guimard) al de gele trui droeg.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Eddy Merckx, ook al stond hij tweede in het combinatieklassement, omdat de aanvoerder van het combinatieklassement (Cyrille Guimard) al de gele trui droeg.

Bergdoorkomsten

Doorkomst over de Bel Air (categorie 4) (44 km)
RangNaamBerg
1.W. David5
2.W. Schepers3
3.J. Catieau2
4.M. Pustjens1
Doorkomst over de Marzan (categorie 4) (156 km)
RangNaamBerg
1.W. In 't Ven5
2.T. Houbrechts3
3.J. Cadiou2
4.F. Mendes1

Sprintdoorkomsten

Sprint te Bignan (94 km)
RangNaamSprintAlgemeen
1.C. Guimard66
2.E. Merckx44
3.R. Mintkiewicz32
4.W. Teirlinck2
5.B. Labourdette1