RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie werk23 januari 2009 – Koolstofdioxide verdampen

  Soms kunnen plannen heel snel veranderen. Ik ben erachter gekomen dat stikstof heel moeilijk te simuleren is. Reden: de twee stikstof-atomen vormen een drievoudige verbinding (zes elektronen worden gedeeld), en dat zorgt voor een ontzettend hoge trillingsfrequentie, waardoor een ontzettend korte tijdstap nodig is. Ik gebruik al korte tijdstappen in de orde van femtoseconden, maar om stikstof te simuleren zou ik nog eens honderd keer zo klein moeten gaan, waardoor de simulaties ook honderd keer zo lang gaan duren. De volgende stof die ik zou simuleren was koolstofdioxide, dus ik denk dat ik daar aan ga beginnen, maar terwijl de startup-simulatie draait, ga ik kijken of stikstof een gunstigere binding heeft.

 • Categorie werk22 januari 2009 – Stikstof verdampen

  Ik zet voorlopig even mijn overige bezigheden half aan de kant, en ik ga verdamping van stikstof simuleren. Ik heb vorig jaar al de verdamping van argon gesimuleerd en vergeleken met meetresultaten, en nu ga ik door naar een iets moeilijker molecuul. In mei 2009 is er een Eurotherm seminar in Namen (België) over thermodynamica van faseovergangen, en dat is precies waar dit onderwerp in valt. Hopelijk kan ik vrij snel de eerste resultaten krijgen, want het (uitgebreide) abstract moet binnenkort af zijn.

 • 21 januari 2009 – Strip-publicatie 2

  En weer een strip-publicatie.

 • Categorie websiteCategorie eten21 januari 2009 – Eten-logo

  Omdat het gemakkelijk was, heb ik een logootje van een mes en vork van internet geplukt en dat op deze pagina gebruikt. Zonder auteursrechten te schenden uiteraard.

 • Categorie werk20 januari 2009 – FOM-dagen 2009

  Vandaag was de eerste dag van de FOM-dagen, en op die dag mocht ik mijn poster presenteren. Dat heb ik dus ook gedaan, en ik heb aan geïnteresseerde bezoekers uit mogen leggen waar ik mee bezig ben.