RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • 7 februari 2018 – Nieuwe data

  Op delpher.nl zijn in december 2017 weer krantenpagina's toegevoegd, en daar ben ik deze week achtergekomen. Dit geeft de mogelijkheid om gaten in de database in te vullen. Tot nu toe lijkt dit vooral voor de jaren 80 een aanvulling te zijn; ik heb al tientallen straffen toegevoegd en daardoor de fouten in het algemeen klassement verminderd, extra tussenstanden in het algemeen klassement gevonden en zo foutenlocaties scherpergesteld, en meer info over de leider in het strijdlustklassement in 1983 gevonden. Hopelijk volgt er nog meer.

 • 10 december 2017 – Tourboek nieuwe versie

  Vandaag weer even tijd in het Tourboek gestoken, en eindelijk de update naar aanleiding van de Tour van 2017 afgerond. Dus de nieuwe versie staat online!

 • 5 juli 2017 – Tourboek online

  In 2016 had ik al een Tourboek online gezet. Nadien heb ik de statistieken voor zover nodig aangevuld met de resultaten van 2016, enkele inhoudelijke aanvullingen gedaan, een paar fouten verbeterd, de lay-out professioneler gemaakt, en de tekst iets beter laten lopen. En sinds een paar weken geleden staat deze nieuwe versie ook online.

 • 11 maart 2017 – Verdachte renners in de Tour van 2010

  Ik moest opeens denken aan de lijst van renners die verdacht waren voor doping in de Tour van 2010. En ik heb even gekeken hoe nauwkeurig deze lijst was, en dat opgeschreven.

 • 22 januari 2017 – Krantenpagina's van L'Auto online

  Op 14 november 2016 zijn (de meeste) jaargangen van l'Auto online gezet. L'Auto was de krant die voor de Tweede Wereldoorlog de Tour de France organiseerde. De archieven van l'Auto, met de primaire informatie over de Tour de France voor 1940, zijn tijdens de oorlog verloren gegaan, en daarmee zijn de krantenpagina's de best mogelijke bronnen. Dit weekend kwam ik erachter dat de archieven online staan, en de komende weken zal ik dus waarschijnlijk veel van deze pagina's raadplegen. Ik hoop onduidelijkheden in de stand van het algemeen klassement weg te nemen (momenteel zo'n 18 uur in de desbetreffende jaren), ik hoop enkele namen van niet gestarte renners te kunnen toevoegen, ik hoop meer informatie te vinden over de voorlopers van het ploegenklassement, de sponsorindeling 1923 tot 1926 te snappen, de invoering van het bergklassement duidelijker te hebben, en de tussenstanden/eindstanden van het bergklassement te verbeteren. En ik hoop unknown unknowns tegen te komen, maar die zijn onvoorspelbaar.