RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • 5 juli 2017 – Tourboek online

  In 2016 had ik al een Tourboek online gezet. Nadien heb ik de statistieken voor zover nodig aangevuld met de resultaten van 2016, enkele inhoudelijke aanvullingen gedaan, een paar fouten verbeterd, de lay-out professioneler gemaakt, en de tekst iets beter laten lopen. En sinds een paar weken geleden staat deze nieuwe versie ook online.

 • 11 maart 2017 – Verdachte renners in de Tour van 2010

  Ik moest opeens denken aan de lijst van renners die verdacht waren voor doping in de Tour van 2010. En ik heb even gekeken hoe nauwkeurig deze lijst was, en dat opgeschreven.

 • 22 januari 2017 – Krantenpagina's van L'Auto online

  Op 14 november 2016 zijn (de meeste) jaargangen van l'Auto online gezet. L'Auto was de krant die voor de Tweede Wereldoorlog de Tour de France organiseerde. De archieven van l'Auto, met de primaire informatie over de Tour de France voor 1940, zijn tijdens de oorlog verloren gegaan, en daarmee zijn de krantenpagina's de best mogelijke bronnen. Dit weekend kwam ik erachter dat de archieven online staan, en de komende weken zal ik dus waarschijnlijk veel van deze pagina's raadplegen. Ik hoop onduidelijkheden in de stand van het algemeen klassement weg te nemen (momenteel zo'n 18 uur in de desbetreffende jaren), ik hoop enkele namen van niet gestarte renners te kunnen toevoegen, ik hoop meer informatie te vinden over de voorlopers van het ploegenklassement, de sponsorindeling 1923 tot 1926 te snappen, de invoering van het bergklassement duidelijker te hebben, en de tussenstanden/eindstanden van het bergklassement te verbeteren. En ik hoop unknown unknowns tegen te komen, maar die zijn onvoorspelbaar.

 • 8 maart 2016 – Schandalige fout

  Ik kwam een schandalige taalfout tegen op deze website. In het linkermenu staat onder "Interesses" de keuze "Linguïstiek", en de pop-up-tekst daarbij was "Grammatica, spelling, stijl, kortom: Dingen die met taal te maken heeft". Dat heeft er ruim zeven jaar zo gestaan, gok ik. Er is een kleine kans dat ik dit destijds uit ironische overwegingen expres gedaan heb, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Nu is deze fout in ieder geval verbeterd.

 • 10 februari 2016 – Beste van 2011 tot 2015

  In februari 2011 ben ik gestopt met het maken van best-of-lijstjes. Eigenlijk omdat ik van Hyves vertrok, en ik die lijstjes altijd op Hyves publiceerde. Maar ik heb besloten dat ik zulke lijstjes toch voor mezelf wil bewaren, maar dan niet meer op maand-niveau maar op jaar-niveau. Dus heb ik nagedacht over 2011 tot en met 2015, en de top vijfs toegevoegd.