RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • 21 januari 2012 – Nieuwe baan

  Gisteren heb ik mijn contract getekend voor mijn nieuwe baan, waar ik over drie weken begin. Het klinkt precies als wat ik wil doen, dus ik heb er wel zin in!

 • Categorie muziek 5 januari 2012 – Top 2000 van 2011

  Ook eind december 2011 was de top 2000. Ik heb vandaag mijn muziekcollectie weer eens doorgespit om te kijken welke liedjes uit de top 500 ik heb.

 • 5 januari 2012 – Grood Tiktee den Neederlanse Taal

  Eind december 2011 was het groot dictee. Ik heb weer meegedaan. Dit keer had ik 11 fouten, minder dan de vorige keer maar het was dan ook gemakkelijker. Als ik mijn resultaat nog kan vinden, ga ik mijn fouten weer online zetten.

 • 16 december 2011 – Klinkerbotsing

  Terwijl ik mijn vorige berichtje op typefouten controleerde, realiseerde ik me dat ik al een tijdje een domme fout maak. Ik gebruik het woord "etappeuitslag", en daar zit een klinkerbotsing in. Voor alle zekerheid heb ik het gecontroleerd, en in de leidraad van de Nederlandse taal staat het voorbeeld "college-uitstap", waar hetzelfde plaatsvindt. Daarom heb ik zojuist alle voorkomende gevallen vervangen door "etappe-uitslag".

 • Categorie website16 december 2011 – Menu

  De informatie over de Tour de France op deze pagina is in de loop van de tijd flink gegroeid. Het begon als ik het me goed herinner met een krantenbericht waarin stond dat Vasseur een van de weinige wielrenners is die Touretappes heeft gewonnen die tien jaar uit elkaar lagen. Dat wilde ik controleren, dus er kwam een simpel overzicht van leeftijden van etappewinnaars op hun eerste en laatste etappeoverwinning. Dit werd uitgebreid naar gele truien, vervolgens de andere klassementen, totdat uiteindelijk alle renners, alle etappe-uitslagen, alle bergdoorkomsten en alle tussensprintresultaten (voor zover bekend) nu aanwezig zijn. Het aanbod aan informatie was zo groot dat een betere structuur nodig was. Een tijdje is er een 'zie ook'-lijst geweest onder elke pagina, later ingedeeld in categorieën. Maar nu is er een meer definitieve oplossing: een apart menu. De indeling en naamgeving kunnen wellicht nog beter, maar qua aanpak is het een hele stap voorwaarts. Zo zal ook voor mij duidelijker worden waar informatie ontbreekt, en zijn dwarsverbanden gemakkelijker aan te geven. Het zou kunnen dat als gevolg van deze aanpassing andere aanpassingen komen.