RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie wiskunde 3 december 2008 – Testen van DV-oplossingen

  Ik ben nog steeds bezig om een voorbeeld uit een artikel te reprodueren. Ik gebruik EXACT dezelfde methode als daar beschreven is, met EXACT dezelfde getallen. En bij mij komt het op onzin uit, terwijl het in het artikel allemaal mooi uitkomt. Ik ben al een tijd aan het zoeken waar bij mij de fout zit, en ik raak steeds meer overtuigd dat het in het artikel foutgaat (al kan ik daar de fout ook niet vinden). Om het te testen, ben ik mijn numerieke resultaten aan het controleren. Een tip aan mezelf die ik wil onthouden staat nu bij de Matlab-tips.

 • 2 december 2008 – Groot Dictee der Nederlandse Taal

  Op 17 december 2008 is het Groot Dictee der Nederlandse taal weer. Ik probeer daar altijd aan mee te doen, en dit maal ben ik dat ook van plan!

 • Categorie wiskunde 2 december 2008 – Matlab

  Ik ben vandaag de hele dag bezig geweest met Matlab, en dat is al een tijdje zo. Soms kom ik achter dingen die ik liever een dag eerder had geweten. Deze "tips achteraf" zet ik nu op deze pagina in een apart nieuw onderdeel neer, in de hoop dat ik ze dan beter onthoud.

 • 2 december 2008 – Foldertjes

  Vanochtend liep ik vanaf het station naar de universiteit. Ik heb een afwasmiddel aangeboden gekregen, foldertjes voor een of ander feest, informatie over de wervingsdagen en informatie over de aankomende universiteitsraadverkiezingen. Ik vind dat heel vermoeiend, zo vroeg op de dag. En ik verbaas me erover dat het zin heeft om foldertjes uit te delen. Ik lees ze nooit, maar blijkbaar doen andere mensen dat wel, anders zouden ze niet uitgedeeld worden.

 • Categorie eten 1 december 2008 – Boterham met kaas

  Ik heb een heel belangrijk recept toegevoegd: een boterham met kaas. Die eet ik heel vaak, dus dat hoort op mijn pagina. Ik vind het niet echt heel lekker, maar het is wel lekker simpel 's ochtends.