RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie website16 december 2011 – Menu

  De informatie over de Tour de France op deze pagina is in de loop van de tijd flink gegroeid. Het begon als ik het me goed herinner met een krantenbericht waarin stond dat Vasseur een van de weinige wielrenners is die Touretappes heeft gewonnen die tien jaar uit elkaar lagen. Dat wilde ik controleren, dus er kwam een simpel overzicht van leeftijden van etappewinnaars op hun eerste en laatste etappeoverwinning. Dit werd uitgebreid naar gele truien, vervolgens de andere klassementen, totdat uiteindelijk alle renners, alle etappe-uitslagen, alle bergdoorkomsten en alle tussensprintresultaten (voor zover bekend) nu aanwezig zijn. Het aanbod aan informatie was zo groot dat een betere structuur nodig was. Een tijdje is er een 'zie ook'-lijst geweest onder elke pagina, later ingedeeld in categorieën. Maar nu is er een meer definitieve oplossing: een apart menu. De indeling en naamgeving kunnen wellicht nog beter, maar qua aanpak is het een hele stap voorwaarts. Zo zal ook voor mij duidelijker worden waar informatie ontbreekt, en zijn dwarsverbanden gemakkelijker aan te geven. Het zou kunnen dat als gevolg van deze aanpassing andere aanpassingen komen.

 • 1 december 2011 – Koplamp

  Mijn rechtervoorlamp was al sinds dat ik mijn auto kocht niet helemaal in orde, hij scheen te ver omlaag. Zo leek het alsof hij kapot was, maar dat was hij niet. Gisterenavond was ik eindelijk geërgergd genoeg om de motorkap open te maken en er iets aan te doen. Het bleek dat de lamp zelf er ondersteboven in zat, zodat hij scheef in de houder zat en dus te ver naar boven stond, zodat het licht te ver omlaag scheen. Omgedraaid, probleem opgelost.

 • 24 november 2011 – Deuren

  Ik heb een extra deur nodig. Een rechtsdraaiende deur van 82 cm breed. We zijn nu al twee keer 's avonds bij iemand langsgeweest die claimde zo'n deur te hebben. De eerste keer was hij linksdraaiend, de tweede keer was hij 78 cm breed. Wat zal er de volgende keer foutgaan?

 • Categorie sport17 november 2011 – Renners zonder team in Tours van 1909 en 1910

  Ik was het eigenlijk al een hele tijd van plan, maar heb het nu pas gedaan. En het kostte weinig moeite, maar veel heb je er ook niet aan. Waar dit om gaat: in de Tours van 1909 en 1910 waren de sommige renners (de professionele) in teams ingedeeld, maar veel ook niet. Degenen zonder team, de geïsoleerden, moesten alles op eigen kracht doen. Er was geen apart klassement voor hen, zoals vanaf 1911 het geval was, maar er was wel extra prijzengeld voor hen beschikbaar: in elke etappe kreeg de eerste geïsoleerde renner 100 Frank en de tweede 40 Frank (1 Frank in 1910 zou nu zo'n 3 á 4 euro waard zijn). In krantenartikelen vond ik overzichten van het totaal uitgekeerde prijzengeld aan de geïsoleerden, maar daarin leek telkens een etappe te missen. Nu heb ik eindelijk zelf de berekening geprogrammeerd, en kan ik de informatie die in 1909 en 1910 in de krant stond controleren.

 • 16 november 2011 – Alweer een InTech mail

  Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een mail van InTech dat ik was geselecteerd om een hoofdstuk voor een boek te schrijven, en het zou mij maar 590 euro kosten. Zojuist kreeg ik weer een mail, ditmaal van Dr. Marina Kirincic, met een aanbod om een hoofdstuk voor een boek te schrijven, ditmaal voor maar 640 euro. Ik zet het hier nogmaals neer, voor het geval dat iemand anders ook zo'n mail heeft gehad, en twijfelt, en via een zoekmachine hier op uitkomt. Mijn advies: niet doen. Waarschijnlijk doen ze precies wat ze beloven, heb je er niks aan en ben je een paar honderd euro armer.