RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • 24 november 2011 – Deuren

  Ik heb een extra deur nodig. Een rechtsdraaiende deur van 82 cm breed. We zijn nu al twee keer 's avonds bij iemand langsgeweest die claimde zo'n deur te hebben. De eerste keer was hij linksdraaiend, de tweede keer was hij 78 cm breed. Wat zal er de volgende keer foutgaan?

 • Categorie sport17 november 2011 – Renners zonder team in Tours van 1909 en 1910

  Ik was het eigenlijk al een hele tijd van plan, maar heb het nu pas gedaan. En het kostte weinig moeite, maar veel heb je er ook niet aan. Waar dit om gaat: in de Tours van 1909 en 1910 waren de sommige renners (de professionele) in teams ingedeeld, maar veel ook niet. Degenen zonder team, de geïsoleerden, moesten alles op eigen kracht doen. Er was geen apart klassement voor hen, zoals vanaf 1911 het geval was, maar er was wel extra prijzengeld voor hen beschikbaar: in elke etappe kreeg de eerste geïsoleerde renner 100 Frank en de tweede 40 Frank (1 Frank in 1910 zou nu zo'n 3 á 4 euro waard zijn). In krantenartikelen vond ik overzichten van het totaal uitgekeerde prijzengeld aan de geïsoleerden, maar daarin leek telkens een etappe te missen. Nu heb ik eindelijk zelf de berekening geprogrammeerd, en kan ik de informatie die in 1909 en 1910 in de krant stond controleren.

 • 16 november 2011 – Alweer een InTech mail

  Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een mail van InTech dat ik was geselecteerd om een hoofdstuk voor een boek te schrijven, en het zou mij maar 590 euro kosten. Zojuist kreeg ik weer een mail, ditmaal van Dr. Marina Kirincic, met een aanbod om een hoofdstuk voor een boek te schrijven, ditmaal voor maar 640 euro. Ik zet het hier nogmaals neer, voor het geval dat iemand anders ook zo'n mail heeft gehad, en twijfelt, en via een zoekmachine hier op uitkomt. Mijn advies: niet doen. Waarschijnlijk doen ze precies wat ze beloven, heb je er niks aan en ben je een paar honderd euro armer.

 • Categorie sport15 november 2011 – Nieuwe officieuze wereldkampioen voetbal

  De oude onofficiële werelkampioen voetbal Japan is verslagen, de nieuwe onofficiële wereldkampioen is Noord-Korea!

 • 27 oktober 2011 – Druk druk druk

  Over een paar dagen krijg ik de sleutel van mijn nieuwe appartement. Nu moet ik dus eigenlijk verhuisplannen maken, en besluiten welke nieuwe spullen ik wil hebben. Maar tegelijkertijd moet ik ook nog enkele projecten afronden, omdat ik in de maand november weinig wil werken, maar er wel deadlines aan het eind van die maand staan. Een maand waarin ik ook nog met oud-collega's een weekendje weg wil, dus dat moet ook geregeld worden. En dan haalde ik het ook nog in mijn hoofd dat ik de resultaten van de Tour van 2011 eindelijk in wilde voeren. Nu is het dus even heel druk, maar wel vooral met leuke dingen. Alle projecten die af moeten zijn het vervelendste, vooral omdat het voornamelijk verslagen zijn die ik moet schrijven.