RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • 27 oktober 2011 – Druk druk druk

  Over een paar dagen krijg ik de sleutel van mijn nieuwe appartement. Nu moet ik dus eigenlijk verhuisplannen maken, en besluiten welke nieuwe spullen ik wil hebben. Maar tegelijkertijd moet ik ook nog enkele projecten afronden, omdat ik in de maand november weinig wil werken, maar er wel deadlines aan het eind van die maand staan. Een maand waarin ik ook nog met oud-collega's een weekendje weg wil, dus dat moet ook geregeld worden. En dan haalde ik het ook nog in mijn hoofd dat ik de resultaten van de Tour van 2011 eindelijk in wilde voeren. Nu is het dus even heel druk, maar wel vooral met leuke dingen. Alle projecten die af moeten zijn het vervelendste, vooral omdat het voornamelijk verslagen zijn die ik moet schrijven.

 • Categorie sport 9 oktober 2011 – Nederlands voetbalelftal op de Olympische Spelen

  Het Nederlands voetbalelftal heeft nog nooit een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen. Ik heb eens uitgezocht wat dan wel het resultaat was.

 • Categorie sport 2 september 2011 – Ploegenpuntenklassement

  Vroeger was er een ploegenpuntenklassement in de Tour de France. De eerste vermelding daarvan die ik vond was uit 1973, en na 1988 is hij afgeschaft. De ploeg die dit klassement aanvoerde, droeg in de laatste jaren (en misschien wel altijd) groene petjes. Ik bedacht me net dat het een kleine moeite was om dit uit te rekenen, dus vanaf nu is dit klassement ook terug te vinden bij de Tour-resultaten. De links daarnaartoe moet ik nog verbeteren, maar kijk bijvoorbeeld op de resultaten van 1988.

 • Categorie sport 1 september 2011 – 1 op Elo-rating?

  Het Nederlands elftal staat momenteel bovenaan op de FIFA-ranglijst, en op de tweede plaats op de Elo-ranking, achter Spanje. Vrijdag speelt het Nederlands elftal tegen San Marino, en ik heb eens gekeken of Nederland genoeg punten kan verzamelen om op de eerste plaats te komen. En wat blijkt: in theorie is het mogelijk, maar dan moet er wel met minimaal 1941 doelpunten verschil gewonnen worden. Zelfs als er elke drie seconden een doelpunt wordt gescoord, wordt dit niet gehaald. In de praktijk onmogelijk dus.

 • 21 augustus 2011 – Oliepeil

  Ik heb vandaag het oliepeil van mijn auto gecontroleerd. Het zat precies in het midden van wat het moest zijn, ik kon de cijfers "22" nog net lezen maar wat erachter staat niet meer. Als ik de volgende keer het oliepeil controleer, dan weet ik in ieder geval hoe lang het geleden was en hoe hoog het nu staat!