RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie sport 2 september 2011 – Ploegenpuntenklassement

  Vroeger was er een ploegenpuntenklassement in de Tour de France. De eerste vermelding daarvan die ik vond was uit 1973, en na 1988 is hij afgeschaft. De ploeg die dit klassement aanvoerde, droeg in de laatste jaren (en misschien wel altijd) groene petjes. Ik bedacht me net dat het een kleine moeite was om dit uit te rekenen, dus vanaf nu is dit klassement ook terug te vinden bij de Tour-resultaten. De links daarnaartoe moet ik nog verbeteren, maar kijk bijvoorbeeld op de resultaten van 1988.

 • Categorie sport 1 september 2011 – 1 op Elo-rating?

  Het Nederlands elftal staat momenteel bovenaan op de FIFA-ranglijst, en op de tweede plaats op de Elo-ranking, achter Spanje. Vrijdag speelt het Nederlands elftal tegen San Marino, en ik heb eens gekeken of Nederland genoeg punten kan verzamelen om op de eerste plaats te komen. En wat blijkt: in theorie is het mogelijk, maar dan moet er wel met minimaal 1941 doelpunten verschil gewonnen worden. Zelfs als er elke drie seconden een doelpunt wordt gescoord, wordt dit niet gehaald. In de praktijk onmogelijk dus.

 • 21 augustus 2011 – Oliepeil

  Ik heb vandaag het oliepeil van mijn auto gecontroleerd. Het zat precies in het midden van wat het moest zijn, ik kon de cijfers "22" nog net lezen maar wat erachter staat niet meer. Als ik de volgende keer het oliepeil controleer, dan weet ik in ieder geval hoe lang het geleden was en hoe hoog het nu staat!

 • Categorie sport 2 augustus 2011 – Rit winnen als wereldkampioen

  In de afgelopen Tour de France won Hushovd twee etappes, terwijl hij wereldkampioen was. In de pers werd gezegd dat hij de tweede regerend wereldkampioen in dertig jaar was die dat deed (na Freire in 2002). Dan wordt Cancellara dus vergeten die drie tijdritten won als regerend tijdritwereldkampioen. Ik heb om het recht te zetten de volledige lijst van wereldkampioenen die etappes wonnen gemaakt. Dat gebeurde 41 keer. Dertien keer was dat waarschijnlijk niet in de regenboogtrui, omdat de wereldkampioen een klassementstrui droeg.

 • Categorie website29 juli 2011 – Bericht

  Vanaf nu is het mogelijk om mij een bericht te sturen via deze website. In ieder geval zolang er niet teveel spam door komt. Elke pagina heeft nu in de footer het kopje 'stuur bericht', en dat spreekt denk ik voor zichzelf.