RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • 21 augustus 2011 – Oliepeil

  Ik heb vandaag het oliepeil van mijn auto gecontroleerd. Het zat precies in het midden van wat het moest zijn, ik kon de cijfers "22" nog net lezen maar wat erachter staat niet meer. Als ik de volgende keer het oliepeil controleer, dan weet ik in ieder geval hoe lang het geleden was en hoe hoog het nu staat!

 • Categorie sport 2 augustus 2011 – Rit winnen als wereldkampioen

  In de afgelopen Tour de France won Hushovd twee etappes, terwijl hij wereldkampioen was. In de pers werd gezegd dat hij de tweede regerend wereldkampioen in dertig jaar was die dat deed (na Freire in 2002). Dan wordt Cancellara dus vergeten die drie tijdritten won als regerend tijdritwereldkampioen. Ik heb om het recht te zetten de volledige lijst van wereldkampioenen die etappes wonnen gemaakt. Dat gebeurde 41 keer. Dertien keer was dat waarschijnlijk niet in de regenboogtrui, omdat de wereldkampioen een klassementstrui droeg.

 • Categorie website29 juli 2011 – Bericht

  Vanaf nu is het mogelijk om mij een bericht te sturen via deze website. In ieder geval zolang er niet teveel spam door komt. Elke pagina heeft nu in de footer het kopje 'stuur bericht', en dat spreekt denk ik voor zichzelf.

 • Categorie sport24 juli 2011 – Nederland in de Tour van 2011

  Er was misschien wat meer van verwacht, maar voor Nederland was dit geen extreem slechte Tour. Wat etappeoverwinningen betreft was het natuurlijk niks, maar er zijn jaren geweest waar het statistisch gezien nog minder was. (Dit kan omdat in andere jaren er relatief meer Nederlanders startten, en er meer etappes te winnen waren.) Op de etappelijst staat dit jaar als 58e van de 69 keer dat Nederland deelnam. Wat betreft algemeen klassement staat dit jaar als 30e (Mann-Whitney) of 41e (lexicografische ordening). Het is wel in elk opzicht slechter dan 2010. De topjaren waren trouwens 1978 en 1979.

 • Categorie sport24 juli 2011 – Beste land, beste ploeg

  Het ploegenklassement is weliswaar gewonnen door Garmin, maar met de Mann-Whitney test op het eindklassement is Leopard duidelijk het beste team. Het beste land wat betreft etappeoverwinningen is Noorwegen, met 4 overwinningen door 2 deelnemers, gevolgd door Groot-Brittanië, met 5 overwinningen op 5 deelnemers. Onderaan staat Frankrijk, met 1 overwinning op 44 deelnemers (dit is slechter dan Italië, 0 overwinningen op 15 deelnemers). Noorwegen is zeker niet het beste land ooit, dat was Luxemburg in 1909, 6 etappes met slechts 1 deelnemer. En in 1926 won Frankijk geen enkele etappe met 66 deelnemers, dat is het dieptepunt. Kijkend naar het eindklassement was Luxemburg overduidelijk het beste, met de Schlecks op 2 en 3. Ook dit is geen record; onder andere Italië in 1960 deed het beter.