RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie website29 juli 2011 – Bericht

  Vanaf nu is het mogelijk om mij een bericht te sturen via deze website. In ieder geval zolang er niet teveel spam door komt. Elke pagina heeft nu in de footer het kopje 'stuur bericht', en dat spreekt denk ik voor zichzelf.

 • Categorie sport24 juli 2011 – Nederland in de Tour van 2011

  Er was misschien wat meer van verwacht, maar voor Nederland was dit geen extreem slechte Tour. Wat etappeoverwinningen betreft was het natuurlijk niks, maar er zijn jaren geweest waar het statistisch gezien nog minder was. (Dit kan omdat in andere jaren er relatief meer Nederlanders startten, en er meer etappes te winnen waren.) Op de etappelijst staat dit jaar als 58e van de 69 keer dat Nederland deelnam. Wat betreft algemeen klassement staat dit jaar als 30e (Mann-Whitney) of 41e (lexicografische ordening). Het is wel in elk opzicht slechter dan 2010. De topjaren waren trouwens 1978 en 1979.

 • Categorie sport24 juli 2011 – Beste land, beste ploeg

  Het ploegenklassement is weliswaar gewonnen door Garmin, maar met de Mann-Whitney test op het eindklassement is Leopard duidelijk het beste team. Het beste land wat betreft etappeoverwinningen is Noorwegen, met 4 overwinningen door 2 deelnemers, gevolgd door Groot-Brittanië, met 5 overwinningen op 5 deelnemers. Onderaan staat Frankrijk, met 1 overwinning op 44 deelnemers (dit is slechter dan Italië, 0 overwinningen op 15 deelnemers). Noorwegen is zeker niet het beste land ooit, dat was Luxemburg in 1909, 6 etappes met slechts 1 deelnemer. En in 1926 won Frankijk geen enkele etappe met 66 deelnemers, dat is het dieptepunt. Kijkend naar het eindklassement was Luxemburg overduidelijk het beste, met de Schlecks op 2 en 3. Ook dit is geen record; onder andere Italië in 1960 deed het beter.

 • Categorie sport24 juli 2011 – Cavendish meest succesvolle sprinter ooit

  Cavendish won vandaag zijn 20e etappe in de Tour de France, net als zijn voorgaande 19 waren dat vlakke etappes. Cavendish staat nu bovenaan wat betreft overwinningen in vlakke etappes; Darrigade was de vorige recordhouder met 19. De meest recente andere renners in dit klassement zijn Cipollini en McEwen, met elk 12 overwinningen in vlakke etappes.

 • Categorie website21 juli 2011 – Tweehonderd items

  Het voorgaande bericht, over dat Cavendish een prestatie van Merckx evenaarde, was het tweehonderdste bericht. Het eerste bericht was in november 2008, 32 maanden geleden. Dat zijn dus zo'n 6 berichten per maand. Zoals het hoort, was ik in het begin veel aktiever dan later: de eerste 100 berichten waren er na 4 maanden (dus 25 per maand), de laatste 100 in 28 maanden (3.6 per maand). Als de frequentie op dezelfde manier doorgaat, duurt het zo'n 200 maanden voordat het driehonderdste bericht geplaatst wordt.