RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie werk20 januari 2010 – Pauze

  Ik ben nu hard bezig om hoofdstukken 5 en 6 van mijn proefschrift af te ronden. Ik heb hopelijk een mintekenfout gecorrigeerd in mijn laatste grote simulatie, en nu wacht ik op de resultaten. Even pauze dus, terwijl het programma al het werk doet!

 • 17 december 2009 – Groot Dictee der Nederlandse Taal

  Gisteren was het Groot Dictee de Nederlandse Taal. Vorig jaar had ik 28 fouten, dus wat zou het dit jaar worden? Geen idee, want ik was het vergeten!

 • Categorie werk10 december 2009 – Datum regelen

  Ik ben al een tijd geleden begonnen om een datum te regelen voor mijn promotie, maar nu komt er steeds meer duidelijkheid over. Ik heb al van vier van de zes commissieleden een toezegging dat ze op 26 en 27 mei 2010 kunnen, dus hopelijk wordt het één van die twee dagen.

 • Categorie werk 1 november 2009 – Programmeerfout

  Ik ben een gedetailleerde simulatie aan het doen, en ik had een tijdsafhankelijke potentiaal geprogrammeerd. Net kwam ik erachter dat er een fout in mijn programma zat, heel irritant. Ik heb hem direct toegevoegd aan mijn nieuwe lijstje van programmeerfouten.

 • Categorie wiskunde28 oktober 2009 – Matlab: Why?

  Matlab heeft een "why"-functie. Als je die aanroept, dan krijg je een random antwoord. Sommige zijn lang, sommige kort. Je kunt ook een getal erbij zetten, bijvoorbeeld "why(0)" of "why(100)". Ik ben nagegaan welke getallen de langste en kortste antwoorden geven. Het kortste antwoord dat ik gevonden heb ik "why(243)", wat "Why not?" geeft, acht tekens lang. Het getal 243 is zeker niet het enige met dit antwoord: gezien de broncode komt één honderdtwintigste van alle getallen op dat antwoord uit. Een test met de eerste 1200000 getallen geeft inderdaad 10022 van zulke gevallen aan. De langste is "why(1769578)", wat een antwoord met 1325 tekens geeft. De broncode is te lastig om na te gaan of dit werkelijk het maximum is, maar in de eerste 17 miljoen getallen zit geen langere.