RSS feed van tourdefrancestatistieken.nl

[Valid RSS]

RSS feed

 • Categorie werk10 december 2009 – Datum regelen

  Ik ben al een tijd geleden begonnen om een datum te regelen voor mijn promotie, maar nu komt er steeds meer duidelijkheid over. Ik heb al van vier van de zes commissieleden een toezegging dat ze op 26 en 27 mei 2010 kunnen, dus hopelijk wordt het één van die twee dagen.

 • Categorie werk 1 november 2009 – Programmeerfout

  Ik ben een gedetailleerde simulatie aan het doen, en ik had een tijdsafhankelijke potentiaal geprogrammeerd. Net kwam ik erachter dat er een fout in mijn programma zat, heel irritant. Ik heb hem direct toegevoegd aan mijn nieuwe lijstje van programmeerfouten.

 • Categorie wiskunde28 oktober 2009 – Matlab: Why?

  Matlab heeft een "why"-functie. Als je die aanroept, dan krijg je een random antwoord. Sommige zijn lang, sommige kort. Je kunt ook een getal erbij zetten, bijvoorbeeld "why(0)" of "why(100)". Ik ben nagegaan welke getallen de langste en kortste antwoorden geven. Het kortste antwoord dat ik gevonden heb ik "why(243)", wat "Why not?" geeft, acht tekens lang. Het getal 243 is zeker niet het enige met dit antwoord: gezien de broncode komt één honderdtwintigste van alle getallen op dat antwoord uit. Een test met de eerste 1200000 getallen geeft inderdaad 10022 van zulke gevallen aan. De langste is "why(1769578)", wat een antwoord met 1325 tekens geeft. De broncode is te lastig om na te gaan of dit werkelijk het maximum is, maar in de eerste 17 miljoen getallen zit geen langere.

 • Categorie werk26 oktober 2009 – Verbindingslengte in zuurstof

  De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest met het simuleren van de verdamping van zuurstof. Ik modelleer een zuurstofmolecuul als twee zuurstofatomen, die een vaste onderlinge afstand hebben. Deze vaste onderlinge afstand is niet heel goed te vinden in de literatuur, dus ben ik die zelf gaan fitten. Dat bleek lastiger dan ik dacht, maar de laatste hobbel lijkt nu genomen. Hoofdstuk vier kan eindelijk af worden geschreven!

 • Categorie werk 8 oktober 2009 – Aankomende presentaties

  Er komen weer een paar presentaties aan over mijn promotieonderzoek.

  9 oktober 2009: JMBC contact group 'Micro- & nanofluidics'.
  Hier geef ik een presentatie van een half uur over de stromingen binnen verdamping dichtbij een kanaalwand.
  2 november 2009: Autumn school Sustainable Energy Technologies
  In dit samenwerkingsverband tussen de TU/e, DTU en TUM zal ik met een poster laten zien hoe warmteopslag op een moleculaire schaal te zien is.
  5 november 2009: Micronanosymposium
  Hier zal ik een poster presenteren over hoe het verdampingsmodel in elkaar zit en hoe ik het valideer.
  11 november 2009: ERCOFTAC Seminar on Microfluidics and Microheat
  Hier wordt in een presentatie (niet door mij) verteld over het model wat ik ontwikkeld heb.