Informatie over de 17e etappe van de Tour de France van 2013

Hier staat alle info over etappe 17 in de Tour de France in het jaar 2013 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe ervoor (etappe 16). Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 18).

Informatie

Deze etappe ging van Embrun naar Chorges, werd gehouden op woensdag 17 juli 2013, was van het type tijd, had een lengte van 32 km, en is gewonnen door Chris Froome. Zijn gemiddelde snelheid was 37,245 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Chris Froome) voerde na afloop van deze etappe het algemeen klassement aan, zie ook de stand in het algemeen klassement. Alberto Contador stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Chris Froome, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Peter Sagan, de aanvoerder van het puntenklassement.

De bolletjestrui werd in de volgende etappe gedragen door Mikel Nieve, ook al stond hij derde in het bergklassement, omdat de aanvoerder van het bergklassement (Chris Froome) al de gele trui droeg, en de nummer twee in het bergklassement (Nairo Alexander Quintana) al de witte trui droeg.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Nairo Alexander Quintana, de aanvoerder van het jongerenklassement.

Bergdoorkomsten

Doorkomst over de Puy-Sanieres (categorie 2)
RangNaamBerg
1.A. Contador5
2.C. Froome3
3.J. Rodríguez2
4.A. Valverde1
Doorkomst over de Reallon (categorie 2)
RangNaamBerg
1.J. Rodríguez5
2.N. Quintana3
3.C. Froome2
4.A. Valverde1