Informatie over de proloog van de Tour de France van 1985

Hier staat alle info over de proloog van de Tour de France in het jaar 1985 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 1).

Informatie

Deze etappe ging van Plumelec naar Plumelec, werd gehouden op vrijdag 28 juni 1985, was van het type tijd, had een lengte van 6,8 km, en is gewonnen door Bernard Hinault. Zijn gemiddelde snelheid was 46,451 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Bernard Hinault) voerde na afloop van deze etappe het algemeen klassement aan, zie ook de stand in het algemeen klassement. Eric Vanderaerden stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Bernard Hinault, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Eric Vanderaerden, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Bernard Hinault) al de gele trui droeg.

De bolletjestrui werd in de volgende etappe gedragen door Luis Alberto Herrera, ook al stond hij tweede in het bergklassement, omdat de aanvoerder van het bergklassement (Bernard Hinault) al de gele trui droeg.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Steve Bauer, de aanvoerder van het jongerenklassement.

De rode trui werd in de volgende etappe gedragen door  Niet bestaand.

De lapjestrui werd in de volgende etappe gedragen door Stephen Roche, ook al stond hij derde in het combinatieklassement, omdat de aanvoerder van het combinatieklassement (Bernard Hinault) al de gele trui droeg, en de nummer twee in het combinatieklassement (Eric Vanderaerden) al de groene trui droeg.

Bergdoorkomsten

Doorkomst over de Cadoudal (categorie 3)
RangNaamBerg
1.B. Hinault7
2.L. Herrera5
3.E. Vanderaerden4
4.S. Roche3
5.J. Agudelo2
6.R. Millar1