Informatie over de 1Ae etappe van de Tour de France van 1973

Hier staat alle info over etappe 1A in de Tour de France in het jaar 1973 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe ervoor (etappe P). Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 1B).

Informatie

Deze etappe ging van Scheveningen naar Rotterdam, werd gehouden op zondag  1 juli 1973, was een korte vlakke etappe, had een lengte van 84 km, en is gewonnen door Willy Teirlinck. Zijn gemiddelde snelheid was 46.782 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Luis Ocaña) stond na deze etappe op een achterstand van 0:41 op Willy Teirlinck, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Gerard Vianen stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Willy Teirlinck, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Willy De Geest, ook al stond hij tweede in het puntenklassement, omdat de aanvoerder van het puntenklassement (Willy Teirlinck) al de gele trui droeg.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Gerard Vianen, ook al stond hij tweede in het combinatieklassement, omdat de aanvoerder van het combinatieklassement (Willy Teirlinck) al de gele trui droeg.

Sprintdoorkomsten

Sprint te Leiden (22 km)
RangNaamSprintAlgemeen
1.W. Teirlinck66
2.M. Demeyer44
3.R. Riotte32
4.G. Vianen2
5.W. Abbeloos1