Informatie over de 3Be etappe van de Tour de France van 1970

Hier staat alle info over etappe 3B in de Tour de France in het jaar 1970 die ik heb. Ik heb ook informatie over de etappe ervoor (etappe 3A). Ik heb ook informatie over de etappe erna (etappe 4).

Informatie

Deze etappe ging van Angers naar Rennes, werd gehouden op maandag 29 juni 1970, was van het type halfvlak, had een lengte van 140 km, en is gewonnen door Marino Basso. Zijn gemiddelde snelheid was 41,979 km/h.

De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement (Eddy Merckx) stond na deze etappe op een achterstand van 0:04 op Italo Zilioli, na afloop van deze etappe de aanvoerder van het algemeen klassement, zie ook de stand in het algemeen klassement. Eddy Merckx stond na afloop van deze etappe op de tweede plaats.

De gele trui werd in de volgende etappe gedragen door Italo Zilioli, de aanvoerder van het algemeen klassement.

De groene trui werd in de volgende etappe gedragen door Cyrille Guimard, de aanvoerder van het puntenklassement.

De witte trui werd in de volgende etappe gedragen door Georges Van Den Berghe, ook al stond hij derde in het combinatieklassement, omdat de aanvoerder van het combinatieklassement (Italo Zilioli) al de gele trui droeg, en de nummer twee in het combinatieklassement (Cyrille Guimard) al de groene trui droeg.

Bergdoorkomsten

Doorkomst over de Sablière (categorie 4)
RangNaamBerg
1.J. Agostinho3
2.L. Duyndam2
3.R. Swerts1

Sprintdoorkomsten

Sprint te Segre
RangNaamSprint
1.C. Guimard5
2.G. Van Den Berghe4
3.J. Janssen3
4.E. Jotti2
5.G. Polidori1