Mogelijke fouten in het ploegenklassement

Op deze pagina staan de etappes waarin aanvoerder van het ploegenklassement zoals in mijn database staat, niet de aanvoerder van het ploegenklassement is zoals uitgerekend uit de overige informatie.

Als alles zou kloppen, zou de tabel leeg moeten zijn. Hij is niet leeg, want nog niet alles klopt. Mogelijke verklaringen:

De informatie van welk team het ploegenklassement leidt, wordt uit de losse informatie van de etappetijden, bonificaties en straffen van de renners uit elk team. Dit is geen snelle berekening, en wordt dus niet elke keer uitgevoerd als deze pagina opgeroepen wordt; de informatie op deze pagina kán dus iets achterlopen op de rest van de informatie. Op het moment dat ik relevante verbeteringen aanbreng in de achterliggende databases, roep ik de functie aan die deze pagina update, als ik het niet vergeet.

Fouten in bronnen:

Mogelijke fouten in het ploegenklassement
JaarEtappeUit berekeningUit database
1930 3FrankrijkItalië
1933 1FrankrijkBelgië
1952 8ItaliëFrankrijk
1969 15KASFaema-Faemino

Hieronder hetzelfde overzicht voor het ploegenpuntenklassement. Toen ik dit overzicht voor de laatste keer bijwerkte, stonden hieronder vijf mogelijke fouten: drie keer stonden de twee ploegen gelijk in punten, en gokte mijn systeem de verkeerde ploeg omdat ik de tie-breaker niet geprogrammeerd heb, en drie keer stonden de ploegen heel dicht bij elkaar in stand, en miste mijn berekening 1 of 2 punten bij een ploeg.

Mogelijke fouten in het ploegenpuntenklassement
JaarEtappeUit berekeningUit database
1981 9RenaultCapri Sonne
1982 PRenaultMercier
1983 PCoop Mercier-MavicPeugeot-Shell-Michelin
1986 5Kas-MavicPanasonic
1987 13PDMPanasonic